Ați văzut comediile alea în care unul dintre soți angajează un asasin plătit pentru a-și elimina partenerul de viață, dar devine chiar el ținta killerului, după ce se prinde partenerul de conspirație? Apoi asasinul se mai răzgândește de câteva ori și până la urmă scapă cu viață cine poate… Cam așa stau lucrurile cu alegerile din 9 iunie 2024 din Popești-Leordeni.
Nu, nu este chiar atât de complicat cum pare, mai ales dacă ne gândim că aranjamentul a fost „gândit” de niște găinari politici, unii mai mici, alții mai mari și de niște interlopi care se dovedesc „smecheri” doar până în momentul când le dărâmă ușa mascații, cu mandat de la DIICOT sau DNA. Pentru că în Popești-Leordeni, asta urmează să se întâmple, potrivit surselor noastre.
La alegerile locale din acest an pentru funcția de primar a orașului Popești-Leordeni au contat doar trei candidați: Petre Iacob din partea PSD, Constantin Mitran din partea AUR și Marius Nistor din partea alianței USR-PMP-Forța Dreptei. După cum avea să se dovedească după finalizarea numărării voturilor, ceilalți (trei) candidați au avut un număr infim de voturi. Am precizat acest lucru ca să nu trecem direct la intriga scenariului (unul foarte prost, de altfel) fără să fi pus lucrurile în context. Și tot aici ar mai trebui precizat ceva foarte important: nu credem că există în România o localitate/oraș cu o administrație locală/politicieni mai corupți decât cei din Popești-Leordeni.
Dacă vi se pare imposibil ca în România anului 2024 să se mai cumpere voturi cu bani cash, ei bine, NU e. Cel puțin asta susțin sursele noastre care ne-au surprins până și pe noi cu o serie de informații: Petre Iacob a cumpărat, prin interpuși (așa-numiții șefi de zonă, în limbaj de interlop de Popești), voturi de la cel puțin 5.000 de oameni. Și pentru că PSD are o mașină electorală (de fapt o mașină corupțională) cu experiență vastă, lucrurile au fost pregătite din timp. Cei 5.000 de „votanți” au primit vize de flotant în Popești-Leordeni în urmă cu un an și jumătate, împreună cu sume de bani, pentru ca la votul din iunie a.c. să primească o altă sumă de bani pentru a-l vota pe Petre Iacob. Jumi-juma, cum s-ar spune. Mai există un zvon în piață care zice că tot echipa PSD Popești-Leordeni a mai plătit în ajunul alegerilor diverse sume de bani altor 3.000 până la 5.000 de rezidenți din Popeștiul Vechi, Leordeni și Danubiana, oameni cu acte în regulă de această dată. Că PSD merge cu găleata sau cu litrul de ulei, sau cu kilu’ de zahăr ca să cumpere voturi, știam. Că și alte partide, unele chiar noi în peisaj, o fac, ne era greu să credem.
Cireașa de pe tortul AUR a fost, de fapt, bomboana de pe colivă
Sursele noastre spun că AUR Popești-Leordeni, avându-l candidat pe Constantin Mitran (fost viceprimar al contracandidatului Petre Iacob și vreo 10 ani consilier în primărie – da, te doare capul de încrengături), a încercat să contracareze cumpărarea de voturi pusă la cale de PSD prin aceeași metodă. Adică, spun sursele noastre, AUR Popești-Leordeni ar fi plătit vreo 12.000 (mai mult sau mai puțin) de popeșteni pentru votul din 9 iunie. Acum vine marea supriză. Cu toate astea, tot pesedistul Petre Iacob câștigă.
Deci, ce s-a întâmplat până la urmă? S-a întâmplat că șefii de străzi, de zonă sau „locotenenții”, numiți-i cum vreți, au luat banii, dar de votat au votat cu cine au vrut. Ziceam la începutul articolului că am mai auzit de corupție, dar ca asta din Popești, mai greu, pesemne că interlopii de aici nu au auzit că până și hoții au un cod al onoarei.
Și uite așa, candidatul AUR și toți cei care au mizat pe o victorie contracost a acestuia s-au pomenit și … și cu banii luați, cum e zicala.
Întreaga poveste ar fi chiar amuzantă, trebuie să recunoaștem, dacă n-ar fi doar un soi de stare de fapt, de normalitate și cotidian în Popești-Leordeni, raiul pe pământ al combinatorilor imobiliari, al clanurilor interlope și al funcționarilor corupți din primărie.
Aproape că ne este milă de locuitorii (de cei cinstiți vorbim, nu de mizeriile care se vând pentru 100 de euro) din Popești-Leordeni, care tot ce au vrut, de fapt, a fost un apartament ieftin, aproape de București. Ei sunt cei care au pierdut și pierd la fiecare 4 ani!
CITEȘTE ȘI: Povestea celui mai controversat și mai bogat primar din România: Petre Iacob – Popești-Leordeni
Lasă un răspuns